Services

Educatie

SurinameOso wil via het onderwijs meer bewustzijn realiseren over het verleden, heden en de toekomst van Suriname en Nederland. Daarnaast legt SurinameOso de focus op jongeren vanaf de vierde generatie Nederlanders van Surinaamse afkomst; aangezien de banden met het moederland Suriname niet meer vanzelf sprekend zijn.

SurinameOso is partnerschappen aangegaan met scholen en organisaties, die cursussen verzorgen op verschillende educatieve gebieden over Suriname en de Surinaamse cultuur. De lessen zullen gegeven worden door ervaringsdeskundigen en docenten.

Cursus Sranan niveau 1:  

Na deze cursus kun je:

– het alfabet

– eenvoudige woorden, zinnen en uitdrukkingen begrijpen

– eenvoudige, korte vragen stellen en beantwoorden

– een simpel gesprek voeren

– eenvoudige en korte zinnen schrijven over persoonlijke zaken

– korte teksten lezen

 

Wil je ook deelnemen, klik op onderstaande link

 

Cursus Sranan niveau 2:

Aan deze cursus kun je deelnemen na niveau 1 of als je al Surinaams begrijpt, maar niet/slecht kan spreken:

Na deze cursus kun je:

– zinnen begrijpen en eenvoudige gesprekken voeren over: jezelf, je werk, je familie.

– boodschappen kopen en betalen

– de weg vragen

– de omgeving beschrijven

– eten bestellen in een restaurant 

Wil je deelnemen aan niveau 2, klik op onderstaande link

Koloniale Stadstour:
Bedrijfspakketten:

Deze Tour vertelt over het gezamenlijk Koloniaal Verleden van Nederland en Suriname en brengt u langs Koloniale Monumenten in Nederland, maar neemt u tegelijkertijd mee in de vertellingen over de Surinaamse Historie, Helden en Belevingen.

Pakket 1: Start met een inleiding over integratie van Surinamers in Nederland en de multiculturele samenleving in Suriname. Een verkorte tour van gemiddeld 1,5 uur langs Koloniale, bijzondere, monumentale gebouwen van Delfshaven tot het centrum. Een professionele gids Surinaams lunch/brunch of diner

Pakket 2: Inleiding over de integratie van Surinamers in Nederland en de multiculturele samenleving in Suriname. Een tour van gemiddeld 2,5 uur langs Koloniale, bijzondere en monumentale gebouwen in Delfshaven tot het centrum. Een professionele gids. Surinaamse lunch/ brunch of diner

Voor een begroting mail naar: surinameoso@gmail.com

Koloniale Stadstour: voor het Onderwijs

Ga mee op ontdekkingsreis in Rotterdam naar overblijfselen van het Koloniale Verleden van Nederland. Deze Tour brengt ons langs Koloniale Monumenten in Nederland, maar neemt je tegelijkertijd mee in de vertellingen over de Suriname, Paramaribo, de Historie, Helden en Belevingen. Ongeveer 1,5 - 2 uur ga je op stap met een enthousiaste en professionele gids van Surinaamse komaf.

Ondernemerschap

Ondernemen met en in Suriname en Nederland. Dat is werken aan je dromen, voor je ambities gaan en bijdragen aan Switi Sranan en Nederland. SurinameOso zal haar eigen netwerk en van andere organisaties inzetten als klankbord en ondersteuning om samenwerkingen en initiatieven bijeen te brengen.

SurinameOso stimuleert Ondernemerschap in/ tussen Nederland en Suriname. Willen wij een sterkere gemeenschap! dan moet er geïnvesteerd worden in Ondernemerschap. 

Verder is SurinameOso mede-organisator en/of partner van relevante cursussen en workshops  op gebied van Ondernemen, Marketing & Sales, Financiën en Zakendoen met Suriname, netwerkavonden

Wil je deelnemen aan de ondernemers begeleidingssessies, netwerkdagen of meer informatie over ondernemen in Nederland of Suriname. Stuur ons dan een mail of een bericht via het contactformulier. Het eerste gesprek is kosteloos.

SurinameOso dag: Netwerk event

Op 2 juli 2022 was de eerste SurinameOso Ondenemers Event editie Keti Koti. Wil je de volgende bijwonen. Geef je nu op door contact op te nemen.

SurinameOso
MBO Keuzedeel Kookworkshop

Op 25 november 2021 hadden wij een 'Srefidensi' kookworkshop voor SVOFood studenten en het was een succes. Er waren 23 studenten voor het keuzedeel: Eetcultuur en Wensen. Wij hebben de Surinaamse keuken met twist gepresenteerd. Wilt u school ook een keuzedeel met een Surinaamse of Koloniale thema? neem dan contact met ons op.

Toerisme

Suriname is een toeristisch paradijs voor de liefhebber van de natuur. Het is de meest beboste land in de wereld en heeft het hoogste percentage bos per persoon. 94 procent van Suriname bestaat uit bos. De hoofdstad Paramaribo staat met zijn houten woningen en panden op de UNESCO werelderfgoedlijst. Verder wonen in Suriname als enig land van Zuid-Amerika: de Marrons, nazaten vanuit Afrika, in het binnenland. Wil je Suriname zelf ervaren? SurinameOso organiseert en/of begeleid tours naar Suriname

 

Wil je meer informatie en/of begeleiding bij het plannen van een reis naar Suriname, stuur ons een mail of bel +316 37498300

Caribo Beach Resort

Caribo Beach Resort voorheen bekend als White Beach Marina resort, ligt te Accaribo langs de oever van de Surinamerivier. Caribo Beach Resort is voorzien van een kenmerkend witte zandstrand van bijkans 400 meter. Ideaal voor zonnebaden en soms een heerlijke frisse bries welke wordt aangevoerd vanuit de Atlantische oceaan. Caribo Beach Resort biedt naast ontspanning in een prachtig omgeving, diverse activiteiten ook overnachtingsmogelijkheden. Dit kan van zeer luxueuze hotelkamers tot  outdoor kamperen in een hangmat te midden van de natuur. Voor reservering of informatie neem contact op met SurinameOso via het contactformulier of bel +31637498300.

Kibri Wi

Fabian de Randamie is a visual artist and street artist, based in Suriname. His style involves the combination of mainly charcoal, pastel, newspaper, acrylic on canvas or Fabiano paper to depict emotions centered around life. Fabian, who began painting as a child, was always supported by his mother, who provided the necessary resources. He sees art as a “means of escape” in “reframing” his many questions about life.

Shopping Cart